Noah Road traineeship: een sprong in het diepe

9/21/2022
Samenta Mijling
Creative Learning Developer

Reflecteren is een essentieel onderdeel van leren. Onze Creative Learning Development trainee Samenta blikt dan ook graag even terug op de afgelopen periode.

Met veel plezier kijk ik terug op de afgelopen vier maanden bij Noah Road. In een korte periode heb ik al veel geleerd, heb ik voor uitdagingen gestaan én heb ik successen behaald. Dat zorgt ervoor dat ik kan zeggen dat de traineeship bij Noah Road voor mij nu al enorm waardevol is.

Wat heb je geleerd?

Naast alle ervaring die ik als trainee opdoe op het gebied van learning design en skill development, heb ik vooral ook op persoonlijk vlak veel geleerd. Zo was ik betrokken bij een belangrijk project waarbij de deadline naderde, en er nog veel aanpassingen aan het eindproduct gedaan moesten worden. Ik begon mij zorgen te maken over of we de inleverdatum wel gingen halen, waardoor ik alles zo snel mogelijk wilde oppakken. Ik was contant bezig met een succesvolle afronding van het project, waardoor ik onrustig was en ik het lastig vond om ontspanning te vinden.

Door naderhand met mijn team te reflecteren op het proces, werd ik bewust van mijn valkuil; over-verantwoordelijkheid. Ik leerde dat het belangrijk is voor mij om bij de aanvang van een project de rolverdeling duidelijk af te stemmen. We hebben dan ook als team besloten om dit de volgende keer wél te doen. Hierdoor kan ik dingen makkelijker loslaten en de focus houden op mijn eigen taken. Daarnaast was het erg fijn om te horen dat ik ondanks alle stress goed werk had geleverd. De positieve insteek van het team geeft een veilige omgeving om in te leren en experimenteren.

Wat was je grootste uitdaging?

Voor mij was een grote motivatie om bij Noah Road te komen werken de behoefte naar meer uitdaging en kansen om in het diepe te springen. Mijn grootste uitdaging tot nu toe was de communicatie met verschillende externe stakeholders. Ik werkte voor het eerst samen met een designer, copywriter en met internationale klanten. Door het vertrouwen dat mijn team mij geeft mag ik er mijn eigen draai aan geven. Dat is spannend en ook ontzettend leuk en leerzaam. Ik heb de uitdaging gevonden waar ik naar zocht!

Wat is je grootste succes tot nu toe?

De afgelopen tijd heb ik meegedraaid bij een ontzettend leuk project waarbij we drie instructievideo’s hebben opgeleverd. Via deze video’s leren werknemers hoe zij gesprekken over hun doelen effectief kunnen voorbereiden én leren leidinggevenden hoe om te gaan met weerstand bij werknemers. Samen met onze media-expert Laurens ging ik aan de slag met opnames op locatie bij de klant. Ik was supertrots toen ik zag hoe ervaren acteurs aan de slag gingen met het script waaraan ik heb meegewerkt.

Ten slotte: wat brengt de toekomst jou?

De komende tijd heb ik heel veel zin om complete reskilling en upskilling tracks te ontwerpen die worden ingezet bij onze opdrachtgevers. Zo kan ik écht impact maken en mensen ondersteunen in hun groei. Uiteindelijk wil ik genoeg ervaring en kennis in huis te hebben zodat ik een waardevolle sparringpartner voor ze kan zijn. Ik heb er zin in!

"Ik kijk ernaar uit om een expert te worden op het gebied van onze tracks en zo een adviserende rol op mij te nemen naar klanten toe."

Waag jij ook die sprong in het diepe? We zoeken weer een nieuwe CLD trainee voor begin 2023. Check onze vacature!