Financial Crime: Leading DFC Together

Als je een nieuwe Financial Crime afdeling start is het belangrijk om aandacht te besteden aan leiderschap. Hoe geef je richting aan je team? Dat vraagt kennis, oefening en actieve zelfreflectie. Tijd voor een upskilling journey.

De vraag

Banken wereldwijd hebben te maken met steeds meer financiële criminaliteit en daarom lanceerde onze opdrachtgever de nieuwe afdeling Detecting Financial Crime. Om de medewerkers van deze afdeling elke dag scherp te houden, zijn leiders nodig. Leiders die sturen op kwaliteit én kwantiteit. Die oog houden voor de sfeer en motivatie binnen je groeiende team. En die kunnen omgaan met continue verandering: in de wereld van financiële criminaliteit, in de DFC organisatie, in het team.

De bank wil leiders kortom handvatten bieden om te groeien en excelleren in hun rol. Daarom ontwikkelden we samen de blended track Leading DFC Together. Het centrale thema: “Be the change you want to see.”

Onze aanpak

Centraal in het leiderschapsprogramma staat de online track, te vinden in de DFC Academy. Tijdens deze track leren leiders in drie fasen stap voor stap om te gaan met veranderingen.

Je begint met richting geven aan jouw ontwikkeling als leider. Dat betekent veel reflectie op hoe je nu dingen doet en ontdekken waar ontwikkelpunten zitten. Wat is jouw persoonlijke ambitie? Die van je team? Wat is jouw bijdrage aan de organisatie? En hoe vallen die samen? Zo maak je plannen.

Stap twee is upskilling: leading the change. We cureerden een gevarieerd aanbod van bestaande, intensieve trainingen rondom diverse thema’s, zoals storytelling, integriteit, leiderschapsstijlen en vitaliteit. Elke training vraagt voorbereiding vooraf en actieve oefening achteraf en is beschikbaar als naslagwerk.

Tenslotte breng je in stap drie het geleerde in de praktijk. Je reflecteert op je leerproces, neemt deel aan intervisiesessies, stelt je plannen bij en leert weer door. Zo blijf je future fit als leider—binnen DFC, maar ook als je carrière je ooit ergens anders heen brengt.

"De reacties van onze gebruikers én de stakeholders zijn positief en enthousiast. Ik denk dat we met deze track het maximale halen uit de mogelijkheden van de academy en het programma."

Het resultaat

Leading DFC Together is dé centrale plek om je ontwikkeling als leider binnen DFC een boost te geven. Het stelt heldere verwachtingen aan de deelnemers en geeft houvast in de route die leiders kunnen volgen. Deelnemers komen regelmatig terug in de track om zich voor te bereiden en om de training op te volgen.