Van trainee naar creative learning developer

7/26/2022
Leonie van Eeten
Eigenaar & Operational Manager

Merel volgde de afgelopen jaren het traineeship Creative Learning Developer. Eigenaar Fedor sprak haar aan in een koffietentje of het traineeship niet iets voor haar was. Merel: “Eigenlijk ben ik zo uit een koffietentje opgepikt, maar het heeft enorm goed uitgepakt!”

In het diepe gegooid

Zo’n 2,5 jaar geleden begon Merel aan haar traineeship creative learning developer bij Noah Road. “Ik ben begonnen toen Noah Road net bij ABN Amro aan de slag ging. Het eerste project waar ik bij meehielp ging over het verduurzamen van de bank. In eerste instantie heb ik meegekeken hoe zo’n proces van een learning ontwikkelen in zijn werk gaat. Het maken van een learning kost zo’n 12 weken waarvan we 8 weken bezig zijn met het produceren. Onder begeleiding van Femke heb ik hier veel ervaring op gedaan en kon ik na ruim een half jaar mijn eigen projecten leiden.” Wennen was het in het begin wel voor Merel “Ik kwam net van de universiteit en dan komt er zoveel op je af. Maar gelukkig was hiervoor hele goede begeleiding.”

Ikigai

“Bij Noah Road krijg je als trainee enorm veel vrijheid. Zo begin je eerst met ondersteunende klussen maar krijg je vervolgens steeds meer verantwoordelijkheid. Gelukkig is er altijd wel een senior die met je mee kijkt maar na een tijdje ga je deze projecten natuurlijk zelf leiden.” Naast de begeleiding van de senior learning developers hechten we ook veel waarde aan de begeleiding via het personal leadership traject. “Dit traject heeft me in eerste instantie heel erg aan het denken gezet. Tijdens de eerste sessies met mijn coach Leonie zijn we dieper ingegaan op mijn missies. Maar daarbij was ik heel erg gericht op het zinnetje van de ikigai en dat voelde heel erg doelmatig. Maar toen we daar in groepsverband over gingen praten en we dit konden delen werd het heel levendig. De ikigai is nu iets waar ik regelmatig aan terug ben en wel actief mee bezig ben. Bij grotere keuzes in mijn leven ga ik vaak even terug naar mijn ikigai. Het heeft me dus wel echt veel houvast gegeven.”

Creative Learning Development
Thuisbasis

Merel voelt zich als een vis in het water bij Noah Road. “Noah Road voelt voor mij heel erg als mijn thuisbasis, werk gerelateerd gezien. Het is een hele fijne en prettige situatie om hier te werken. De sfeer is ook dusdanig open dat ik als dingen niet direct lukken of als het niet zo lekker gaat ik dit gewoon kan zeggen. Ik kan hier gewoon echt mezelf zijn. Bij Noah Road krijg je eigenlijk heel veel speelruimte om jezelf te ontwikkelen. Dat is best bijzonder!”

Waardevolle tussenstop

Hoewel Merel haar plekje gevonden lijkt te hebben bij Noah Road heeft ze toch de keuze gemaakt een andere weg in te slaan. “Door het traineeship ben ik me bewust geworden wat ik wel en ook vooral niet wil. Het traineeship bij Noah Road is voor mij een hele waardevolle tussenstop geweest. Maar voor nu heb ik besloten weer verder te gaan studeren. Maar afscheid nemen bij Noah Road doe ik niet hoor, ik blijf nog parttime aan de slag als creative learning developer.”  

Vacature trainee learning development

Is dit traineeship ook iets voor jou? Dan hebben wij goed nieuws! Wij zijn weer op zoek naar een nieuwe learning en development trainee. Bekijk de vacature en check meteen of deze bij je past.