Onze werkwijze

Werken aan continue skill development.

Kennis stampen brengt geen wezenlijke verandering. Onze leerpaden gaan verder. Wij maken leeroplossingen die je helpen hard en soft skills te ontwikkelen aan de hand van praktijkgerichte opdrachten.

Slim werk,
sterk resultaat.

Wij geloven in het belang van toegepast leren. In kunnen in plaats van kennen. Die filosofie is gebaseerd op onze jarenlange ervaring in de wereld van online leren. Wil je échte verandering zien? Medewerkers die zich blijven ontwikkelen? Dan moet je werken aan je vaardigheden.

Samen ontwikkelen we leeroplossingen die langdurige impact hebben. Die bijdragen aan continue ontwikkeling. We bouwen een partnership met onze opdrachtgevers en zorgen voor eigenaarschap van begin tot eind.

Bekijk ook eens onze klantcases

Bewezen methode.

Welke skills wil je ontwikkelen? Via onze beproefde aanpak maken we altijd een effectieve track tegen een scherpe prijs.

1. Skillprofiel.

We definiëren samen het gewenste uitstroomprofiel (op basis van ons skill framework en interne functieprofielen).

2. Assessments.

We ontwerpen praktische assignments waarmee deelnemers hun skills kunnen ontwikkelen en beoordelen (assessment).

3. Content curatie.

We selecteren relevante learning content bij de assignments uit open, interne en/of betaalde catalogi.

4. Playbook.

We leggen het gehele ondersteunende programma en alle belangrijke momenten vast in een helder draaiboek.

5. Run.

We communiceren met deelnemers en experts, starten en draaien de track van begin tot eind.

Wat we voor je doen.

We ontwerpen duurzame leerstrategieën.

Welke capabilities zijn essentieel voor de toekomst van jouw organisatie? Samen brengen we richting en structuur aan in je (leer)strategie en helpen je deze stap voor stap vorm te geven.

We analyseren skill gaps.

Om succesvol te zijn als bedrijf heb je mensen nodig met de juiste skills. Ons skill framework helpt je helder te analyseren welke skills je nog mist in je organisatie—en welke medewerkers potentie hebben om deze gaps te overbruggen.

We definiëren skillprofielen.

Re- en upskilling begint bij het bepalen van het benodigde uitstroomprofiel. Welke key tasks moeten je medewerkers kunnen uitvoeren? Welke soft en hard skills horen daarbij, en op welk niveau? Onze skillprofielen wijzen je de weg.

We ontwikkelen leerpaden.

Skill building is uitdagend. Het is veel meer dan het bij elkaar zetten van kennismodules. Wij ontwikkelen hybride leerpaden met praktijkgerichte assignments, uiteenlopende ondersteunende content, 360° skill reviews en persoonlijke support voor elke deelnemer.

We cureren leercontent.

Weer geld neerleggen voor een nieuwe maatwerkmodule? Wij gebruiken steeds vaker leercontent die er al is uit bestaande leercatalogi en openbare bronnen. Zo maak je optimaal gebruik van het marktaanbod.

We produceren custom content.

Soms is het standaardaanbod van leercontent niet voldoende om jouw organisatie future proof te maken. Dan is het tijd voor maatwerk. Wij bevragen inhoudsexperts, duiken in bronmateriaal en zetten alle informatie om naar effectieve leerteksten en media.

We runnen je programma.

Een goed leerprogramma eindigt niet bij oplevering van het leerpad. Dat begeleid je ook persoonlijk en langdurig. Effectieve reskilling vraagt support, monitoring en actieve bijsturing. Wij voeren deze begeleiding met plezier voor je uit.

We trainen je mensen.

Als de basis gelegd is willen veel organisaties ook zelf aan de slag. Dat begrijpen we als geen ander. Wij trainen jouw medewerkers in het ontwerpen en ontwikkelen van leerpaden volgens onze methode, zodat je zelf op weg kunt naar je volgende mijlpaal.

Mensen maken het succes.

Soms is het opleveren van een skill track niet voldoende. Soms heb je structureel extra capaciteit nodig. Dus ben je (tijdelijk) op zoek naar ervaren projectmanagers, learning developers of strategische reskilling experts?

Onze roadies werken graag mee aan de succesvolle toekomst van jouw organisatie. We zijn op interim-basis beschikbaar om jouw visie op leren en ontwikkelen werkelijkheid te maken.

Ook een interim roadie inhuren?